המהפכה הסולארית הראשונה יצאה לדרך ב2008 לאחר ועידת קיוטו בה השתתף שמעון פרס ז”ל, ועידה זו היתה ירית הפתיחה לעידוד אנרגיה מתחדשת בקנה מידה עולמי.
מאז ועד היום הותקנו מאות-אלפי מגה-וואטים ברחבי העולם ,סין הינה המובילה העיקרית המהפכה הירוקה כאשר קרוב ל-50% מייצור האנרגיה שלה מגיע מסולארי נכון ל-2016, כאשר מספר זה אמור לזנק בהרבה בשנים הקרובות לאור עידוד מסיבי מממשלת סין ביותר מ-350 מיליארד דולר!
הודו גם כן צפויה לזנק בשנים הקרובות בייצור מסולארי עם תמריצים ממשלתיים מכובדים גם כן, שתי המדינות הללו עוברות מהפכה תעשייתית שמביאה לעלייה באיכות החיים בעיקר בקרב מעמד הביניים דבר שגורר עליה גם בדרישה לאנרגיה.
נכון להיום הכדאיות בהקמת תחנת כח סולארית ע”פ חוות רוח או תחנת כח הידרואלקטרית איננה גבוה אך עם הביקוש הגובר של המדינות הנמצאות בשלב של היפר-התפתחות כדוגמת סין והודו יש צפי לירידת מחירים בפנלים הסולאריים ובציוד הנלווה בשנים הקרובות.
אז איפה ישראל שטופת השמש במהפכה הזאת? כמובן הרחק מאחור, זאת על אף כמות שמש נדיבה של 1700 שעות בשנה (שעות ייצור לכל 1 קוו”ט סולארי מותקן), בהתייחסות למדינות כמו גרמניה עם 1550 שעות ובריטניה עם פחות מ-1000 שעות שנתיות. בריטניה אגב מספקת 4.5% מצריכת החשמל מסולארי כמעט פי 2 ביחס לישראל שמייצרת מתחת ל-3% מהחשמל שלה ממקורות מתחדשים.
אחת הסיבות לכך שישראל תקועה מאחור ביחס לשאר המדינות הוא כמובן עודף ביורוקרטיה וטעות אסטרטגית בסבסוד גבוה מידי של מערכות סולאריות תעריפיות בסוף העשור הקודם ותחילת העשור האחרון (עד שנת 2014 בערך), הסבסוד הגבוה אומנם נתן לבעלי גגות,יזמים ואנשי עסקים הזדמנות לעשות תשואה דו-ספרתית על הכסף שלהם אך היא יצרה עיוות בשוק וכיום הרבה אנשים מסתכלים על השכן שמכניס עשרות אלפי שקלים בשנה לעומת האפשרות שעומדת בפניו כיום של קיזוז יצור המערכת בצריכת החשמל – מה שנקרא כיום מונה נטו.
אם זאת לא הכל שחור ועל אף שאנחנו הישראלים לא רוצים להרגיש פראיירים אף פעם, ישנה הזדמנות אמיתית בהתקנת מערכות סולאריות ביתיות ומסחריות, רפורמת הפרגולות שכוללת פטור מהיתר למערכות עד לגודל של 50 קוו”ט, ביטול הצורך בפתיחת עוסק והקלות נוספות כמו ביטול היטלי השבחה וארנונה על מערכות סולאריות מקלות על תהליך הרישוי ופחות בירוקרטיה פירושה פחות עלויות, בנוסף לכך מחירי הפנלים ירדו בשנה האחרונה בכ-15% ומחירי הממירים גם כאן לא צפויים לעלות.
מערכות מונה נטו מתאימות בעיקר לצרכני חשמל עם חשבון דו-חודשי של מעל ל-1000 ש”ח ועם גג פנוי בגודל של לפחות 60 מ”ר, עלות מערכת כזאת לבית עם גישה נוחה וגג שטוח תעלה סביב ה-55,000 ש”ח כאשר החזר ההשקעה בתעריפי החשמל הנוכחים ינועו סביב 9 שנים, אל תשכחו שחברת חשמל לצערנו הרב היא גוף לא כל כך יעיל עם בור של 80 מיליארד ש”ח שהיא צריכה למלא בדרך כלשהי ולא תהיה לה ברירה פרט להעלאת מחירי החשמל גם בעתיד, דבר לגיטימי כשלעצמו כיוון שתעריפי החשמל בישראל עדיין נמוכים ביחס לשאר העולם כפי תוכלו לראות בטבלה, כל בעלי מערכות מונה נטו בעצם מגדרים את הוצאות החשמל שלהם ולא ירגישו כלל בעליות מחירים.
מתעניינים במונה-נטו? כתבו לנו בדף צור-קשר מהו חשבון החשמל החודשי שלכם ונשמח לתת לכם הצעת מחיר מערכת סולארית במחירי תחרותי עם אחריות, שירות אמינות וניסיון.